O calatorie spre Berlin


Nici nu ma gandeam sa am atat noroc sa vad un oras atat de superb ca Berlinul.
Daca aveti ocazia sa-l vizitati nu o ratati , o sa va para tare rau.
De cum ajungi sa te cazezi , aproape ca nu mai poti sa stai sa-ti tragic sufletul ca parca strazile te imbie la colindat .
Kurfurstendamm strasse un fel de Champs Elysses asa cum si-a dorit Bismak sa fie . Un bulevard plin de magazine selecte cu vitrine care te imbie la cumparaturi, magazine care te coplesesc cu ofertele lor.

Specialitati de ciocolata - Kurfurstendamm chocolaterie 

Cazarea am avut-o la Swiss Hotel Berlin , in mijlocul bulevardului cu o panorama uluitoare , hotel pe care vi-l recomand cu mare incredere , ai tot ce poti sa-ti doresti de la un hotel de cinci stele , de la camere luminoase si foarte dragute la mancare de foarte buna calitate , esti intampinat inca din holul hotelului de oameni foarte amabili care au grija sa te simti minunat oricat ai sta.

Swiss Hotel in Berlin
La hotel poti sa-ti rezervi o cina romantica cu mancare de cea mai fina calitate ,cu lume leganta , cu atmosfera intima , si cu o panorama a orasului uluitoare.
Daca vrei sa faci un tur al Berlinului cel mai bine este sa te urci intr-un autocar care te va duce intr-un tur al orasului , poti cobora la fiecare obiectiv turistic pe care vrei sa-l vizitezi si apoi te poti urca intr-un alt autocar tot in acelasi prêt si merge mai departe , autocarele au casti unde poti asculta in diferite limbi descrierea orasului.
Monumente de vizitat ar fi foarte multe dar nu trebuie sa ratezi renumita poarta a Brandenburgului, poti cobora chiar laga ea si poti vizita si imprejurimile , poti sa te pozezi cu ursul berlinez, care este aproape peste tot, doar este simbolul Berlinului.
Poarta Brandenburg
Orasul este atat de incarcat de istorie ca la orice pas poti vizita diferite monumente, muzee si poate chiar Gradina zoologica unde il vei gasi pe vestitul urs polar Knut.
Tot in centru orasului exista  Biserica Memoriala Kaiser Wilhelm numita si Gedächtniskirche care este foarte frumoasa si a fost lasata asa cum a ramas dupa ravagiile celui al II lea Razboi Mondial ca o aducere aminte a ceea ce a insemnat razboiul pentru noi toti . Cel mai frumos se vede noaptea este luminata din interior si are niste vitralii minunate.
Biserica Memoriala Kaiser Wilhelm
In partea de vest, de exemplu, intre Kuken si Aeroportul Tegel se gaseste celebrul palat baroc Schloss Charlottenburg, o adevarata opera arhitecturala, inconjurata de frumoase gradini englezesti, construita de catre viitorul rege Friedrich I pentru sotia sa Sophie-Charlotte in anul 1699.
In aceeasi zona se afla  si Muzeul Egiptean cu Colectia Papyrus, care adaposteste faimosul bust al lui Nefertiti, vechi de peste trei milenii, mutat in august 2005 in Museum Island din Mitte. Tot aici,  in complexul Muzeului Dahlem si al Kultuforum veti gasi si alte comori culturale si arhitectonice.
Alexanderplatz, mai cunoscuta sub numele de Alex, este unul dintre centrele pline de viata ale Berlinului, o piata care este un important centru al transportului berlinez. Turnul televiziunii din Berlin , inalt de 365 de metri este cea mai inalta constructie din Berlin (puteti urca pana la ultimul nivel pentru a va bucura de o panorama care va ia rasuflarea). In apropiere se gasesc Rotes Rathaus (Primaria Rosie) si deja celebrul Nikolaiviertel, un Oras Vechi, construit de autoritatile est-germane pentru a atrage turistii. O parte din cladirile din aceasta zona erau chiar vechi si au fost mutate cu totul, cu mari eforturi, pentru a da un plus de autenticitate cartierului, in timp ce altele au fost construite si decorate in stilul epocii, pentru a da impresia de vechi.